ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська політехніка запросила українських митців із Бразилії, Швейцарії та Польщі

|

11 квітня вперше у Львові відбудеться творчий вернісаж українських митців із Бразилії, Швейцарії та Польщі, який організував Міжнародний інститут освіти, культури та зв`язків з діаспорою Національного університету “Львівська політехніка”. До столиці Галичини завітають  з прем’єрою двомовної п’єси «Смішний святий» її автор — знана  українська письменниця, літературознавець та перекладач з Бразилії, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка Віра Вовк;  талановита художниця зі Швейцарії, щорічний учасник престижних лондонських виставок Royal Academy of Art Зоя Лісовська та український письменник та перекладач із Польщі, професор Люблинського університету ім. Марії Склодовської-Кюрі Тадей Карабович. Про це повідомили у прес-службі Національного університету “Львівська політехніка”.

За словами директора інституту Ірини Ключковської,  польський переклад української п’єси «Смішний святий» збере  непересічних особистостей, перо і пензель яких вже півстоліття творить українську культуру у світовому просторі. Презентація  п’єси – це можливість ще раз осмислити феномен української культури у світовому часопросторі.

До розмови запрошені відомі письменники та  громадські діячі  лауреати Шевченківської премії  Ігор Калинець та Роман Лубківський,  директор видавництва «БаК»,  видавець книг Віри Вовк Орест Коссак.

У програмі презентації –  постановка одного із уривків п’єси «Смішний святий» у виконанні акторів театральної студії «Хочу» Народного дому «Просвіта» Львівської політехніки, виступ кобзаря Андрія Селецького, виконання поезій Віри Вовк  етногуртом «Ойкумена».

Подія відбудеться напередодні вручення Вірі Вовк премії «Глодоський скарб», заснованої Григорієм Гусейновим, письменником та головним редактором журналу «Кур’єр Кривбасу».

Презентація відбудеться  у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких (м. Львів, вул. Коперніка, 15). Початок — о 16 годині.

           

           

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *