ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині обговорили україно-польську співпрацю щодо запобігання торгівлі людьми

|

20-22 листопада 2012 року на Львівщині відбувся україно-польський семінар “Взаємодія України та Республіки Польща у галузі протидії торгівлі людьми”. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Мета семінару – сприяння розбудові співпраці різних державних інституцій, неурядових організацій, а також правоохоронних органів у сфері захисту прав і надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Участь у семінарі взяли представники управління з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації, працівники відділів по боротьбі із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, управлінь МВС України та польських  поліцейських з відділів кримінальної поліції, що працюють у тій же сфері.

У межах семінару начальник управління з питань сім’ї та молоді Львівської облдержадміністрації Анатолій Ігнатович  презентував діяльність координаційної ради з питань сімейної політики, яка  дія при Львівській обласній державній адміністрації.

Учасникам семінару також вдалося поділитися найкращими практиками з українського та польського досвіду задля підвищення рівня ефективності своєї діяльності. Найбільш перспективними були визнані створені в Україні та Польщі дорадчі органи (Координаційні Ради та робочі групи) при обласних (воєводських) державних адміністраціях, які можуть активно впливати на соціальну політику в регіоні щодо створення профілактичних програм та надання допомоги постраждалим.

Організаторами заходу виступили громадські організації Польщі (Ла Страда-Польща) та України (Західноукраїнський центр “Жіночі перспективи”) у партнерстві Міністерством внутрішніх справ Республіки Польща та управлінням з питань сім’ї та молоді Львівської обласної державної адміністрації.

Довідка:

Проблема торгівлі людьми у вигляді експлуатації примусової праці, сексуального використання, примусового жебрацтва та інших форм експлуатації людини є актуальною для обох держав. Так, за даними Міжнародної організації з міграції в Україні більше 120,000 українців постраждали від торгівлі людьми за кордоном з 1991 року, близько 14 %  стали жертвами цього злочину на території Польщі.

В Україні затверджено Національний механізм взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми, який, згідно Закону України «Про протидію торгівлі людьми» (від 20.09.2011р.) має наметі виявлення, ідентифікацію, пере направлення та надання необхідної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *