ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура готує касацію на вирок заступниці начальника Львівської митниці

|

Прокуратура Львівської області готує касаційна скарга щодо скасування незаконних рішень судів стосовно колишнього заступника начальника Львівської митниці Клавдії Кутикіної. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За даними прес-служби, 17 липня 2012 року набрав законної сили вирок Шевченківського районного суду Львова від 20 червня, яким колишнього заступника начальника Львівської митниці Кутикіну К.М. засуджено за ч.2 ст.368 КК України (отримання хабара в значному розмірі) на 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки. Водночас, на підставі ст.75 КК України її звільнено від відбування основного покарання з випробуванням та встановленням іспитового строку на 3 роки. Крім того, за ст.364 ч.3 КК України (зловживання владою або службовим становищем працівником правоохоронного органу) судом останню виправдано.
На думку прокуратури, залишаючи вирок районного суду без змін, апеляційний суд Львівської області не врахував те, що судом першої інстанції неправильно застосовано кримінальний закон та призначено покарання, яке не відповідає тяжкості скоєного злочину та особі, яка його вчинила, а відтак відхилив апеляцію державного обвинувача прокуратури.
З огляду на це, прокуратурою Львівської області готується касаційна скарга до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ щодо скасування незаконних рішень судів першої та апеляційної інстанції.
Нагадаємо, прокуратурою Львівської області доведено, що Кутикіна К.М. працюючи заступником начальника Львівської митниці, вимагала та одержала 10 тис. доларів США хабара за заниження митної вартості імпортованого товару, і за пришвидшення оформлення товарів, що ввозять на територію України.
Виконуючи конституційну функцію щодо підтримання державного обвинувачення в судах, прокуратура області основні зусилля спрямовує на додержання конституційних прав громадян під час судового розгляду кримінальних справ, невідворотність покарання за вчинення злочинів, поновлення порушених прав та законних інтересів громадян і держави. Державні обвинувачі займають послідовну та принципову позицію у реагуванні на призначення судами досить м’яких покарань, які не відповідають тяжкості скоєних злочинів.
Відтак у поточному році саме з цих підстав за апеляціями прокурорів скасовано незаконні вироки місцевих судів стосовно 21 особи.
Окрім того, за касаційними скаргами прокуратури Львівської області Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних та кримінальних справ, скасовано 11 незаконних рішень, постановлених судами області, з них у зв’язку з невідповідністю призначеного покарання внаслідок м’якості – 5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *