ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч мерія Львова виплатила дітям та сім’ям з дітьми понад 173 млн грн. соцдопомог

|

Станом на 1 червня на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради перебуває більше 44 тис. отримувачів державних соціальних допомог дітям та сім’ям з дітьми, яких від початку цього року профінансовано в сумі понад 173 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як розповіла начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь, найбільша сума виплат державних допомог припадає на виплату одноразової допомоги при народженні дитини – понад 84 млн.грн. Це пояснюється високим розміром допомоги, який є актуальним на сьогодні. Так, розмір цієї виплати з 1 квітня 2012 року становить: на першу дитину – 27 330 грн.; на другу дитину – 54660 грн.; на третю і кожну наступну дитину – 109320 грн. Розмір допомоги визначається з урахуванням затвердженого прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років, сьогодні він становить 911 грн. та затвердженої законодавчо суми допомоги на дитину: на першу дитину 30 прожиткових мінімумів, на другу – 60 прожиткових мінімумів, і на третю і кожну наступну – 120 прожиткових мінімумів.

За словами Л.Дронь, попри державну соціальну політику соціальної захищеності дітей, сімей з дітьми, Львівська міська рада за останні роки активно вибудовувала соціальну політику максимально напрямлену до індивідуальних потреб дітей нашого міста. Так, для підвищення соціальної захищеності дітей з багатодітних родин, управління соціального захисту виплачує з коштів бюджету міста три види допомог, зокрема: одноразова допомога багатодітним сім’ям, які мають на утриманні четверо і більше дітей; одноразова допомога багатодітним сім’ям, які мають на утриманні шестеро і більше дітей; щомісячна виплата сім’ям, в яких народилося одночасно троє і більше дітей. Загалом, з початку 2012 року цих допомог з міського бюджету профінансовано на суму понад 425 тис. грн.

«Окрім сталих виплат та одноразових виплат з нагоди відзначення свят та пам’ятних дат, міська система соціального захисту включає також й розвиток мережі соціальних бюджетних установ. Так, сьогодні у Львові функціонують: комунальний заклад соціального захисту «Соціальний готель» для дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування та комунальна установа змішаного типу «Львівський міський центр реабілітації «Джерело» для дітей з особливими потребами, які фінансуються з коштів бюджету міста», – розповіла заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Кузяк.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *