ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині обговорили стан медицини в регіоні

Львівський портал

|

29 липня під головуванням в.о. голови Львівської облдержадміністрації Івана Стефанишина в Сколівський ЦРЛ відбулось виїзне розширене засідання колегії Головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, інформує прес-служба ЛОДА.
У роботі колегії взяли участь начальник головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Сергій Федоренко, голова Сколівської районної державної адміністрації Михайло Гнатишин, депутати Львівської обласної ради, голова Сколівської районної ради Микола Романишин, голови сільських рад Сколівщини та головні лікарі лікувально-профілактичних закладів Львівщини.

До початку роботи колегії її учасники ознайомились з роботою лікарської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини с.Верхнє Синьовидне та фельдшерсько-акушерського пункту с.Корчин Сколівського району.

Заступник начальника головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа доповів про хід реалізації Програми економічних реформ Президента України на 2010 – 2014 роки “Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава” закладами охорони Львівщини першому півріччі 2011 року. Він наголосив, що відповідно до основних напрямів Програми в області продовжується формування оптимальної мережі первинного рівня надання медичної допомоги (амбулаторій сімейної медицини).

Кількість закладів загальної практики-сімейної медицини (ЗПСМ) станом на 1 липня 2011 року становить 268 закладів, у тому числі 159 сільських лікарських амбулаторій ЗПСМ, 17 міських лікарських амбулаторій, 31 відділення та 61 заклад з дільницями ЗПСМ. Кількість таких закладів з 2005 року збільшилась у 2,6 рази.

Також Орест Середа зазначив, що Президентом України поставлено завдання створити мережу потужних та повноцінних перинатальних центрів опираючись на рекомендації науковців та міжнародний досвід.

В області активно впроваджуються сучасні підходи до організації медико-соціальної допомоги дітям підліткового віку: на даний час відкрито 9 «Клінік, дружніх до молоді», з них 7 вже сертифіковані МОЗ України.

Триває процес розвитку мережі центрів високоспеціалізованої медичної допомоги на базі провідних обласних лікарень. На сьогодні в області працює 26 таких центрів.

Забезпечується інтенсивний розвиток обласного центру медицини катастроф. Удосконалюється діяльність служби швидкої та невідкладної медичної допомоги у сільській місцевості.

У рамках виконання Державної програми «Євро-2012» здійснюється підготовка до необхідного рівня лікарень, які визначені для обслуговування чемпіонату з футболу Євро-2012.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *