ОСТАННІ НОВИНИ

Впровадження малого прикордонного руху гальмує українська сторона?

Львівський портал

|

Депутати Львівської обласної ради, члени постійної комісії ЛОР з питань інвестиційної діяльності та транскордонного співробітництва підготують звернення до Верховної Ради України з проханням не затягувати з ратифікацією Угоди про малий прикордонний рух між Польщею та Україною. Про це йшлося сьогодні на відкритому засіданні комісії.

Як зазначив голова комісії Йосип Хром`як, польська сторона ратифікувала відповідний закон ще 4 травня й, відповідно до передбаченої процедури, угода про малий прикордонний рух між Польщею та Україною має набути чинності до 20 червня. Однак досі залишається невідомим, які саме документи повинні представляти громадяни, аби отримати відповідне посвідчення учасника малого прикордонного руху.

Не змогла надати відповідної інформації й представник Міністерства Зовнішніх справ Катерина Терех. Вона прибула на засідання комісії, але на прохання Йосипа Хром`яка розповісти, як саме ведеться підготовка української сторони до впровадження Угоди про правила місцевого прикордонного руху, не змогла.

«Це демонструє якою є співпраця із МЗС і які ми маємо результати. Очевидно, доведеться звернутися до польської сторони по допомогу», – прокоментував необізнаність представниці МЗС Йосип Хром`як.

За словами начальника управління міжнародного співробітництва Львівської ОДА Левка Захарчишина, цього тижня передбачена зустріч голови Львівської ОДА Миколи Кметя із Генеральним консулом Республіки Польща Гжегожем Опалінським, під час якої вестимуть розмову про підготовку до впровадження малого прикордонного руху.

Нагадаємо, за попередніми даними, угодою передбачено, що учасниками руху можуть стати мешканці, які проживають не менше трьох років у межах 30-кілометрової прикордонної зони. Документ мешканцям прикордоння наразі видаватиметься терміном на шість місяців строком перебування у сусідній країні 90 діб

Відповідне посвідчення можна буде отримати у двох Генеральних консульствах Польщі – у Львові та Луцьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *