ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ скасувало інвалідність 74 військовозобов’язаним, встановлену Хмельницьким МСЕК

Наталія Жолинська

|

Міністерство охорони здоровʼя провело перевірки та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК. Про це пише видання Українські новини.  

Зокрема, МОЗ перевірило рішення про встановлення інвалідності чоловікам віком від 18 до 60 років, ухвалені під час воєнного стану з 27 вересня по 10 листопада 2023 року. З 53 734 справ для перегляду відібрали 781.

Міністерство також провело перевірки рішень МСЕК щодо встановлення інвалідності чоловікам віком 25-50 років, яким встановили інвалідність II та III груп у період з 6 по 26 червня 2024 року. Тут з 37 891 справи для перегляду відібрали 543.

«Нині опрацьовано понад 18 779 тисяч медико-експертних справ. У 3146 справах рішення МСЕК було визнано сумнівними та призначено додаткову експертизу. Після чого експертні рішення у 74 справах були переглянуті і скасовані», йдеться у відповіді на запит. 

Так, у 38 випадках замість II групи інвалідності встановили III, а в 36 випадках інвалідність скасували повністю.

На теперішній час, правоохоронці проводять перевірку Хмельницької МСЕК у межах кримінального провадження.

Як повідомляв Львівський портал, на початку жовтня у Хмельницькому на масштабній корупційній схемі затримали керівницю МСЕК і її сина, посадовця обласного управління Пенсійного фонду. Вони за гроші оформляли фіктивну інвалідність військовозобов’язаним.

Під час обшуків у фігурантів знайшли майже 6 млн доларів готівкою, купи грошей були сховані по всіх шафах і шухлядах. При цьому очільниця МСЕК викинула через вікно дві сумки, напаковані 0,5 млн доларів.

Згодом посадовців МСЕК спіймали у Рівному. Вони за 15-20 тисяч доларів встановлювали фейковий діагноз військовозобов’язаним.

Крім того, на Хмельниччині виявили 50 прокурорів-інвалідів, які можуть бути замішані в схемі голови МСЕК. Їх список можна переглянути за посиланням.

Фото: колаж УН

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *