ОСТАННІ НОВИНИ

Пожежники просять «дбайливих господарів» не спалювати траву

Львівський портал

|

За минулі вихідні на території Львівщини пожежно-рятувальним підрозділам ГУ МНС України довелося здійснити 25 виїздів на гасіння сухої трави.
Як наголошують у Центрі пропаганди ГУ МНС України в Львівській області, очищення вогнем зазвичай занадто дорого обходиться і тим, хто запалив сірника, і тим, хто гасить полум’я.
МНСники нагадують те, що при спалюванні побутового сміття у повітря вивільняються шкідливі речовини. Вони не лише отруюють людський організм, бо є фактором ризику виникнення онкологічних захворювань, а й створюють чимало інших неприємностей. Водночас практично завжди існує небезпека перекидання полум’я на житлові чи господарські споруди, залізничні колії, промислові об’єкти, а це не тільки значні матеріальні збитки, а й загроза життю людей. Такий розвиток подій ускладнює процес гасіння полум’я. Не рідко банальне спалювання рештків, тягне за собою займання сухої трави, торфу, лісів, а це затяжні, складні пожежі, які часто є й довготривалими та виснажливими.
Те ж стосується й спалювання сухої трави, яка часто росте на торфовищах. Специфіка таких пожеж полягає у тому, що поклади цієї корисної копалини можуть сягати значних глибин і горіти місяцями, випалюючи небезпечні порожнини у ґрунті. Іноді торф здатен горіти навіть взимку. Звичайно, пожежникам складно ліквідовувати такі осередки небезпеки. Це вимагає значних матеріальних та фізичних затрат.
Відтак, Головне управління МНС України в Львівській області висловлює занепокоєння з приводу зростання кількості випадків пожеж сухої трави та сміття, та закликає мешканців нашої області не користуватись вогнем для знищення побутових відходів і не випалювати суху траву, оскільки ліквідація таких пожеж перетворюється на рутинну справу, чи не щоденну роботу для рятувальників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *