ОСТАННІ НОВИНИ

Групових спалахів інфекційних захворювань у підтоплених регіонах немає - МОЗ

|

Групових спалахів інфекційних захворювань у підтоплених регіонах Західної України немає, повідомляє «Урядовий портал» з посиланням на заступника Міністра охорони здоров’я України Володимира Юрченка.

За його даними, за весь період після стихійного лиха було госпіталізовано 330 хворих з інфекційними захворюваннями. З них – 123 дитини. Найпоширенішими інфекційними захворюваннями, виявленими в районах повені, були гостра кишкова інфекція та поодинокі випадки лептоспірозу й дизентерії.

Юрченко поінформував, що за час стихійного лиха медичними працівниками оглянуто 483 507 осіб, з яких 87 639 дітей. У підтоплених районах проводиться щоденний моніторинг інфекційної захворюваності, зокрема, моніторинг якості питної води. Уже проведено 24 046 досліджень питної води, що виявили 4 021 нестандартну пробу.

Заступник міністра охорони здоров’я розповів, що за допомогою засобів масової інформації в підтоплених районах проводиться санітарно-освітня та роз’яснювальна робота серед населення. За цей час зроблено 952 виступи на радіо, 305 по телебаченню, підготовлено 623 публікацій у пресі, випущено 9 544 листівки.

На сьогодні, сказав Володимир Юрченко, епідемічна ситуація щодо захворюваності на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А в підтоплених районах стабільна. В Івано-Франківській області реєструються поодинокі випадки захворювання на гастроентероколіти, які не передаються через контакт з іншими людьми. На решті території ускладнень санітарно-гігієнічної та епідемічної ситуацій немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *