ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатів облради звинувачують у лобіюванні власних фірм під час тендерів

|

Тендерна палата України звинувачує депутатів Львівської обласної ради та чиновників Львівської обласної державної адміністрації у лобіюванні власних інтересів під час проведення процедури державних закупівель. Про це 15 жовтня, на прес-конференції у Києві повідомила віце-президент Тендерної палати України Людмила Кравченко, передає кореспондент «proUA».

За її словами, керівники Львівської ОДА та її структурні підрозділи, а також місцеві органи влади та самоврядування намагаються лобіювати інтереси певних комерційних структур, своїх фірм або фірм своїх родичів під час проведення тендерів на державні закупівлі.

«Якщо сказати, що кожен четвертий депутат та чиновник обласної державної адміністрацій мають одну, а в деяких випадках і декілька фірм, стає зрозуміло, чому вони опікуються проведенням окремих тендерів… Звичайно, це може розцінюватись, як корупція», – зазначила Кравченко.

Кравченко, зокрема, навела приклад збиткової приватної фірми «Авторембуд», якою за її словами, опікується депутат Львівської обласної ради Богдан Буца.

За її словами, на момент проведення торгів ця фірма мала збитків на суму 213 тисяч гривень. Однак, зазначила вона, фірма виграла за надто короткий термін, а саме з травня по липень, чотири тендери на проведення будівельних робіт, зокрема реконструкції психіатричної лікарні, школи та будівництво народного дому в одному з сіл Львівської області. За її словами, таким чином ця фірма отримала понад 9 мільйонів державних коштів.

«Скажіть, будь-ласка, як з такими виробничими потужностями фірма змогла виграти тендер і провести роботи. Хіба це не є приклад шахрайства?», – сказала вона.

Крім того, вона звинуватила чиновників Львівської обласної державної адміністрації, зокрема головне управління освіти і науки, у так званих «відкатах», зокрема, при закупівлі вугілля та лікарських засобів.

За її словами, Львівська обласна державна адміністрація згідно законодавства взагалі не має права на проведення торгів, а повинна лише здійснювати контроль за використанням державних коштів.

Загалом, за словами Кравченко, в Львівській області було проведено 43 процедури державних закупівель, і з них виявлено Тендерною палатою порушень на суму 16 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *