ОСТАННІ НОВИНИ

Центри національно-патріотичного виховання у Львові відкривають для всіх

Наталя Дуляба

|

Відтепер усі 14 центрів національно-патріотичного виховання Львова будуть працювати для всіх охочих, а не лише для школярів. Вже в цю суботу, 19 жовтня, тут пройдуть перші навчання з основ цивільного захисту та домедичної допомоги. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Перше заняття курсу «Моя особиста безпека» розпочнеться об 11:00 і триватиме чотири години. Участь є бешкоштовною, проте необхідно зареєструватися за цим посиланням та вибрати бажану локацію.

На тренінгу навчатимуть наданню першої домедичної допомоги. Учасникам розкажуть все, що треба знати про турнікет і методику його накладання, про види кровотеч, навчать робити тампонаду. Частину заняття приділять допомозі при втраті свідомості, інсульті, інфаркті чи судомному нападі.

Також львів’янам розповідатимуть про техніку поводження зі зброєю, основні характеристики зброї, спорядження магазину набоями, неповне розбирання автомата АКМ. Кожен охочий спробує влучити в ціль під наглядом професійних інструкторів з пневматичної гвинтівки та airsoft обладнання.

Нагадаємо, перший центр військово-патріотичного виховання, спортивної підготовки та самозахисту у Львові запрацював на вул. Замкненій ще у травні 2023 року.

У першій половині дня тут викладають предмет «Захист України» для старшокласників, а в другій половині заклад є відкритим для всіх охочих.

Загалом при школах у Львові плануювали відкрити 12 центрів національно-патріотичного виховання, згодом їхню кількість збільшили до 14. Втім досі вони були доступні для школярів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *