ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відзначили військових капеланів

Наталя Дуляба

|

До Дня військового капелана у Львові відзначили священнослужителів, які є духовними наставниками українських захисників. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

З нагоди професійного свята у Ратуші організували зустріч із військовими капеланами різних конфесій. Під час неї обговорювали низку питань, зокрема реабілітацію захисників, які повертаються з фронту.

Міський голова Андрій Садовий подякував священникам за служіння, постійну підтримку військових та вручив їм відзнаки. Подяки отримали:

  • о. Роман Ментух – капелан УГКЦ;
  • о. Михайло Дулька – капелан ПЦУ;
  • о. Іван Сас – капелан ПЦУ;
  • Михайло Дрен – пастор Української Церкви Християн віри Євангельської;
  • Василь Черевко – пастор Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів.

Також Пам’ятну монету імені Короля Данила Галицького отримав о. Ян Заяць – капелан РКЦ.

Зазначимо, що капеланську службу у Збройних Силах України на законодавчому рівні запровадили лише у 2022 році. До цього священнослужителі духовно підтримували військових виключно на волонтерських засадах.

Тепер же військові капелани, представники українських церков і релігійних організацій, офіційно служать у Збройних Силах України, Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

Станом на кінець 2024 року у війську служать більше 300 священників і богословів. Гасло українських капеланів – «Бути поруч».

Додамо, після переходу на Новоюліанський календар День військового капелана в Україні відзначають 12 жовтня. Його започаткували на честь святого Мартина Милостивого, єпископа Турського, якого вважають засновником і покровителем військового духовенства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *