ОСТАННІ НОВИНИ

Готелі Львівщини не готові до прийняття неповносправних

|

На Львівщині майже немає готелів, облаштованих для неповносправних. Єдиний готель, який відповідає їхнім потребам, розташований в Карпатах. Решта – або зовсім не відповідають вимогам, або лише частково їх задовольняють, – повідомив сьогодні голова Львівської громадської організації товариства „Зелений хрест” Олександр Волошинський. За його словами близько 8 відсотків мешканців Львівщини – неповносправні.

До них, до речі, відносяться не лише люди з фізичними вадами, але й вагітні жінки, діти віком до 6 років та люди похилого віку. А це велика кількість потенційних клієнтів туристичного бізнесу.

Проте для них мають бути створені належні умови. За словами Олександра Волошинського, відповідно до українського законодавства, проекти на будівництво нових споруд повинні проходити контроль на їхню пристосованість для неповносправних людей.

Натомість голова Львівського обласного віділлення українського фонду „Реабілітації інвалідів” Ярослав Грибальський, який мав би підписувати ці проекти, часто їх навіть не бачить, – зазначає Олександр Волошинський.

Крім того, львівські готелі не надто охоче йдуть на зустріч людям з вадами. Як повідомила асистент проекту ”Практика активного відпочинку та туризму для неповносправних” Софія Ковальська, керівництво готелів навіть відмовляється брати участь у анкетуванні з метою з’ясування наскільки вони відповідають потребам людей з вадами.

За словами Олександра Волошинського не лише готелі мають пристосовуватися до людей з вадами. Але й інші місця відпочинку, такі як музеї чи парки, повинні бути оснащені так, аби неповносправні почувалися у них комфортно, повідомляє “Львівська хвиля”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *