ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч пріоритетною галуззю АПК буде тваринництво

|

Голова комісії постійної депутатської комісії з питань агропромислового комплексу Роман Гайдучок вважає, що цьогоріч пріоритетними у розвитку АПК області є збереження та розвиток тваринницької галузі та забезпечення технічної бази сільського господарства. Про це він повідомив під час сьогоднішнього засідання комісії, на якому було розглянуто виконання «Програми соціально-економічного розвитку Львівщини за 2004 рік та проект програми на 2005 рік» у галузі сільського господарства.

Начальник головного управління сільського господарства і продовольства Львівської ОДА Іван Стефанишин, зазначив, що розвиток сільського господарського виробництва у минулому році відбувався в умовах незавершеності заходів аграрної реформи, що стримувало інвестиційні процеси. „Вартість валової продукції сільського господарства у 2004 році становила 2,8 млрд. грн. На кожних 100 га сільськогосподарських угідь вироблено 257,8 тис. грн. За показником інтенсивності використання землі — виробництво валової продукції на 100 га сільськогосподарських угідь — область посідає третє місце в рейтингу областей України. Але цей показник свідчить про занепад сільського господарства в Україні загалом», – додав І.Стефанишин.


Він поінформував, що із виділених минулого року на сільське господарство з Державного бюджету 38 млн. грн. засвоєно 95,5%. З обласного бюджету у 2004 році виділено і засвоєно 3,7 млн. грн.

:
І. Стефанишин повідомив, що на підтримку сільського господарства в області було використано 74 млн. грн. пільгових кредитів, сума компенсації з наданих кредитів становила 2,4 млн. грн.


«Минулого року сільські господарства області отримали понад 50 млн. грн чистого прибутку. Вперше на кожну вкладену гривню отримано 22 коп. прибутку. Але слід зауважити, що минулого року мало місце зменшення поголів’я у галузі тваринництва, що спричинило зменшення виробництва молока на 4%», – наголосив І.Стефанишин.


Повідомляє Західна інформаційна корпорація.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *