ОСТАННІ НОВИНИ

Мало економили. Львівщина отримала графік відключень світла

Андрій КОТЕНСЬКИЙ

|

Львівщина не зуміла зменшити споживання світла на 25% світла, а відтак «Львівобленерго» оприлюднило попередній графік віялових відключеннь світла, аби вберегти мережі від сильного навантаження.

Усіх абонементів Львівщини розділили на 4 групи, кожна з яких може мати 4-годинне знеструмлення впродовж дня.

Натисніть на графік для збільшення

Знайти свою адрессу та групу можна у файлі натиснувши на посилання Група 1Група 2Група 3Група 4.

Знеструмлення відбуватиметься тоді, коли надійде розпорядження від НЕК «Укренерго», яке реагує на оперативну ситуацію в енергосистемі України.

Водночас повідомляється, що електроенергія може бути відсутня також через аварії або ремонтні роботи в електромережах.

Як відомо, після атак РФ на енергосистему України, жителів Львівщини неодноразово закликали скоротити споживання електроенергії.

Станом на 17 жовтня Львівщина зменшила споживання електроенергії лише на 10%, а потрібно було на 25%.

Для економії світла у Львові вимкнули фонтани і підсвітку на фасадах будинків. Із 20 жовтня у області запровадили графік обмеження споживання електрики для промислових споживачів. Із 21 жовтня у Львівській області заборонили використовувати будь-яке зовнішнє освітлення, крім доріг та критичної інфораструктури та цього також виявилось недостатньо.

25 жовтня на Львівщині ввели віялові відключення

Із 31 жовтня Львівщина отримала новий графік відключень світла до 6 годин на добу.

Додатково дізнатись про причину зникнення світла мешканцям Львівщини можна на сайті «Львівобленерго», у чат-ботах компанії, на її сторінці у Facebook або ж за номерами кол-центру:

  • 0-800-30-15-68
  • 067-333-15-68
  • 050-460-15-68
  • 093-170-15-68
  • 093-170-15-68

До стабілізації енергоринку України усіх мешканців Львівської області закликають раціонально використовувати електроенергію та максимально обмежити її споживання у пікові години навантаження на енергосистему – з 08:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Підприємствам слід вимкнути рекламу, підсвітки та зовнішнє освітлення після завершення робочого часу і упродовж комендантської години. І якщо є така можливість, частково перейти на роботу в нічний час.

Нагадаємо, 10-11 жовтня російські війська здійснили масовану ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру України. Загалом було випущено більше ста ракет й ударних дронів. На Львівщині ворог фактично знищив чотири електропідстанції, через це Львів і область тимчасово залишились без світла, інтернету, мобільного зв’язку і води.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *