ОСТАННІ НОВИНИ

Як українські компанії готуються до реінтеграції ветеранів

Олег Дерев'янко

|

У середу, 25 вересня, у Києві відбувся фінальний захід проєкту «Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній», присвячений реінтеграції ветеранів у робочі процеси українських компаній. Про це Львівському порталу повідомили в ГО «Центр зайнятості Вільних людей».

За даними профільного Міністерства наразі кількість ветеранів та ветеранок в Україні перевищує 1 мільйон 300 тисяч людей. Повноцінна їх реінтеграція у цивільне життя – це можливість бізнесу подолати нестачу кваліфікованих кадрів.

Захід об’єднав понад 70 учасників з різних українських компаній, зокрема HR-спеціалістів, рекрутерів і керівників підприємств. Основна увага приділялася тому, щоб показати практичний досвід компаній, які вже впроваджують програми реінтеграції ветеранів. Серед них: НАК «Нафтогаз», Суспільне мовлення, Кернел та інші.

Учасникам заходу презентували спеціальний посібник, який містить покроковий алгоритм розробки та впровадження таких програм у своїх компаніях.

Окрім цього, там обговорювали створення безбар’єрного середовища, яке дозволить ветеранам повернутися до професійного життя без перешкод.

«Я зустрічав компанії та людей, які виходили зі страху. І їм, скажемо так, було тяжко. І ветераном тяжко, тому що то більше про таке страждання, де умовно ветерана хочуть швидко зробити нормальним. І це дуже поганий початок. Максимально неправильний», – підкреслив ветеран та керівник ветеранського напряму центру ініціатив «Повернись живим» Тарас Ковалик.

У межах проєкту створять онлайн-курс у співпраці з платформою Prometheus. Цей курс допоможе роботодавцям зрозуміти, як інтегрувати ветеранів у робочі процеси, як використовувати їхні навички та як створити інклюзивне середовище для працівників із військовим досвідом.

Проєкт відбувся за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії та Швеції.

Довідка

«Навігація повернення ветеранів» є частиною масштабного ветеранського напрямку організації – «Воїну – гідна праця». Він реалізовувався протягом 9 місяців (січень-вересень 2024 року) у чотирьох регіонах: Чернігівській, Харківській, Сумській та Київській областях.

За цей час понад 290 компаній долучились до проєкту, а 10 компаній отримали додаткову підтримку в розробці програм для ветеранів. У межах заходу провели 83 навчальні події для колективів компаній та організовано Лабораторію кейсів з роботодавцями, яку відвідали 147 учасників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Фото: ГО «Центр зайнятості Вільних людей»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *