ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала від Румунії систему Patriot

Наталя Дуляба

|

Міністерство оборони Румунії підтвердило поставку в Україну системи ППО Patriot. Про це повідомляє Радіо свобода.

«Ми підтверджуємо, що система Patriot прибула в Україну», – заявив у коментарі 3 жовтня речник Міністерства оборони Румунії Константін Спіну.

Відомо, що Україна отримала цю систему ППО у безкоштовне користування.

Про зенітно-ракетний комплекс Patriot згадував і президент Володимир Зеленський ввечері 2 жовтня: «Я дякую кожній країні, яка допомагає нам з ППО. Особлива подяка Румунії за системи Patriot. Разом ми можемо досягти ще більшої ефективності – ми можемо покласти край російському терору, спільно знищивши “Шахеди” і ракети».

Зазначимо, Київ постійно закликає своїх західних союзників постачати більш сучасну зброю і системи протиповітряної оборони, які допомогли б йому з одного боку захистити небо, а з іншого – дозволили б завдати ударів по військових цілях глибше в Росії, щоб запобігти атакам Москви.

Як повідомляв Львівський портал, передати Україні системи Patriot Румунія вирішила ще наприкінці червня, остаточне рішення уряд країни прийняв на початку вересня.

Президент Володимир Зеленський каже, що для максимального захисту неба України необхідно 25 систем протиповітряної оборони Patriot.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *