ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд Румунії схвалив законопроєкт про передачу Україні системи Patriot

Олег Дерев'янко

|

Уряд Румунії схвалив на засіданні 2 вересня проєкт закону про безоплатну передачу Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot. Про це повідомив прессекретар уряду Міхай Константін, пише Європейська правда з посиланням на Digi24.

Законодавчу пропозицію виконавчої влади направлять до парламенту для прийняття в екстреному порядку.

«Виконавча влада схвалила і направить до парламенту, як невідкладний, проєкт закону, який доповнює Закон 222/2017 про наземну протиповітряну оборону. Зокрема, проєкт передбачає, що зенітно-ракетний комплекс Patriot є предметом актів дарування третім особам. Після ухвалення закону парламентом уряд зможе прийняти рішення, яке зробить акт дарування операційним», – зазначив Константін.

За його словами, вся виконавча влада уповноважена відновити можливості протиповітряної оборони країни коштом бюджету, виділеного Міністерству національної оборони.

Міністерство зазначило, що поставить одну з семи систем Patriot в конфігурації 3+, придбаних у США. Чотири з них прибули до Румунії – два вже функціонують. Інші три прибудуть до Румунії найближчим часом.

Передача буде здійснена шляхом внесення змін до Закону 222 від 2017 року, на підставі якого Румунія придбала у США сім комплексів Patriot на суму майже 4 млрд доларів.

Нагадаємо, 20 червня Вища рада національної оборони Румунії під час засідання на чолі з президентом Клаусом Йоганнісом ухвалила передачу Україні системи протиповітряної оборони Patriot.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *