ОСТАННІ НОВИНИ

Потрібно 25 систем Patriot, щоби повністю закрити небо України, – Зеленський

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що для повного захисту неба України необхідно 25 систем протиповітряної оборони Patriot. Про це він розповів на пресконференції в Києві 15 липня.

Зеленський підкреслив, що Patriot є однією з ключових систем у комплексній структурі протиповітряної оборони країни, але вона не є єдиною необхідною системою.

«З точки зору структури нашої протиповітряної оборони, щоби повністю закрити Україну, на думку наших військових, нам потрібно 25 систем – це ж повністю закрити небо України», – сказав глава держави.

Він також додав, що не може сказати, скільки наразі Україна має цих систем.

Нагадаємо, що Американський Інститут вивчення війни (ISW) вже заявив, що нестача в Україні ППО веде до повільних, але впевнених перемог Росії на фронті.

Зрештою 17 квітня стало відомо, що Німеччина почала пошуки додаткових засобів ППО для України. Для цього її керівництво зв’язалося з партнерами в НАТО та Європейському Союзі, а також із «третіми країнами».

20 червня стало відомо, що Румунія погодила передачу Україні своєї системи ППО Patriot. Раніше президент Клаус Йоганніс заявляв, що готовий обговорювати таку ініціативу.

Тим часом Білий дім також підтвердив, що США нададуть пріоритет постачанню Україні ракет до Patriot і NASAMS перед іншими державами, які зробили відповідні замовлення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *