ОСТАННІ НОВИНИ

Українські війська зайшли в ще один район Курської області, – ISW

Олег Дерев'янко

|

Українські сили просунулися вперед у Глушковському районі Курської області 13 вересня. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 вересня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися на південь від Веселого (на південний захід від Глушково і за три кілометри від кордону).

Російські джерела стверджують, що українські сили атакували на південний захід від Глушково в районі Нового Путі, Веселого і Медвежого (на схід від Веселого).

Передісторія

6 серпня росіяни заявили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Тривалий час Україна жодним чином не коментувала цю військову операцію. Аж 13 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський публічно оголосив, що під контролем українських військ перебувають 74 населені пункти Курської області.

14 серпня президент Володимир Зеленський заявив про досягнення «стратегічних цілей» у Курській області та можливість створення військових комендатур. Він зазначив, що операція запобігла окупації частини Сумщини та міста Суми.

Станом на 15 серпня на території Курщини, яку контролює українська армія, створили першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов. Україна контролює вже 94 населені пункти та взяла в полон понад 600 російських солдатів. Під час боїв російські війська втратили близько 6 тисяч солдатів убитими та пораненими.

Вже 11 вересня ситуація на лівому фланзі українських сил у Курській області погіршилася через штурм російських військ, які переправили бронетехніку через річку Сейм та інші дрібні річки. Глава держави підтвердив ці події, зазначивши, що вони розвиваються згідно з українським планом.

Експерти ISW повідомили про незначне просування російських військ у районах, що частково контролюються українськими силами, однак вказали на можливі труднощі при подальших контратаках росіян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: мапа ISW

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *