ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про бої на Курщині: Ми тримаємо ту частину, яку хотіли тримати

Олег Дерев'янко

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна утримує ту частину Курської області, яку і планувала тримати. Про це він заявив у інтерв’ю NBC News, передає hromadske.

«Це така буферна зона, але не на нашій територій, а на їхній. Ми показуємо це їхньому суспільству, що це не іграшки, не 1-3 дні, як вони казали.. Далі ми показуємо, що їхня територія – не в безпеці. Якщо вони принесли нам війну, ми будемо повертати її на їх територію», – заявив Зеленський.

Він також зазначив, що під час боїв у Курській області вдалося поповнити обмінний фонд. Так, українським військовим вдалося взяти в полон уже понад 600 російських солдатів. Цивільних, за словами президента, ніхто не чіпав.

Передісторія

6 серпня росіяни заявили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Тривалий час Україна жодним чином не коментувала цю військову операцію. Аж 13 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський публічно оголосив, що під контролем українських військ перебувають 74 населені пункти Курської області.

14 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Курській області РФ Україна досягає «стратегічних цілей», а також що розмірковує, аби створити на Курщині військові комендатури, якщо це буде потрібно.

Зокрема Зеленський заявив, що операція України в Курській області допомогла запобігти окупації частини Сумщини і міста Суми.

Станом на 15 серпня на території Курщини, яку контролює українська армія, створили першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

На території Курської області Україна контролює вже 94 населені пункти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *