ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський назвав втрати російських військ у боях на Курщині

Олег Дерев'янко

|

Під час боїв у Курській області рф російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», передає hromadske.

За його словами, українські війська контролюють уже 1300 квадратних метрів російської території, що включає понад сотню населених пунктів. Він також укотре нагадав, що завдяки наступу на Курську область вдалося запобігти наступу росії на Суми.

«У той час як триває наша наступальна операція в Курській області, найбільш боєздатні підрозділи російської армії залучені у розширені зони окупації на нашій території, у Донецькій області. Це ясний вибір москви. путін хоче більше окупувати Україну, аніж забезпечити безпеку для росії», – сказав Зеленський.

Передісторія

6 серпня росіяни заявили про спроби України прорватися на територію Курської області. Того ж дня ЗСУ декількома групами перейшли російсько-український кордон на території Суджанського і Кореневського районів терористичної РФ.

Тривалий час Україна жодним чином не коментувала цю військову операцію. Аж 13 серпня головком ЗСУ Олександр Сирський публічно оголосив, що під контролем українських військ перебувають 74 населені пункти Курської області.

14 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що в Курській області РФ Україна досягає «стратегічних цілей», а також що розмірковує, аби створити на Курщині військові комендатури, якщо це буде потрібно.

Зокрема Зеленський заявив, що операція України в Курській області допомогла запобігти окупації частини Сумщини і міста Суми.

Станом на 15 серпня на території Курщини, яку контролює українська армія, створили першу військову комендатуру. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

На території Курської області Україна контролює вже 94 населені пункти. Також українським військовим вдалося взяти в полон уже понад 600 російських солдатів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Telegram/Володимир Зеленський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *