ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни завдали п'ять авіаударів по Харкову. Є загиблі та постраждалі 

Наталія Жолинська

|

У п’ятницю, 30 серпня окупанти здійснили п’ять авіаційних обстрілів по Харкову. Відомо вже про п’ять загиблих, ще 47 цивільних постраждали, з них 20 у важкому стані. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Загалом росіяни здійснили п’ять авіаційних обстрілів з Бєлгородської області боєприпасами УМПБ Д-30. Загинуло п’ятеро людей, серед них 14-річна дівчина.  

«20 травмованих людей внаслідок обстрілу Харкова перебувають тяжкому чи вкрай тяжкому стані. Є постраждалі з ампутаціями. Один із поранених помер у медичному закладі. На верхніх поверхах будинку, де будо влучання, можуть перебувати люди щонайменше одна жінка. Є ризик руйнування будинку. Всі профільні служби працюють у посиленому режимі», – зазначив Олег Синєгубов. 

Зокрема, окупанти влучили у п’ять локацій в Харкові: 

  • Індустріальний район, 12-поверховий будинок. Пошкоджено п’ять автомобілів. Три людини загинули; 
  • центральна частина міста. Влучання в землю, загоряння трави; 
  • Індустріальний район. Загинула неповнолітня. Четверо постраждалих; 
  • Слобідський район. Влучання в складську будівлю. Двоє потерпілих; 
  • Слобідський район. Пошкоджено три будинки. Постраждали шестеро людей. 

За даними Офісу генпрокурора, близько 15:15 збройні сили РФ завдали масовані удари по Харкову. Пряме влучання зафіксовано у дванадцятиповерховий житловий будинок в Індустріальному районі міста Харкова. Сталась пожежа, ліквідація якої триває.  

Станом на 17:45 пʼятеро людей загинуло, серед них 14-річна дівчинка.

У Київському районі пошкоджено гаражі, навчальний заклад. У Слобідському районі пошкоджено житлові будинки. За попередніми даними, удари по місту були завдані керованими авіаційними бомбами з населеного пункту Дубове Бєлгородської області (РФ) з літаків СУ-34.

Оновлено. Станом на 20:00 є інформація щодо 59 постраждалих серед них дев’ять дітей у віці від 5 до 16 років. Люди продовжують звертатися до лікарень. Шість людей загинули. Згодом кількість жертв збільшилась до семи.

Пошуково-рятувальна операція завершилась. Загалом в результаті ракетних ударів постраждали 97 людей, та шестеро цивільних загинуло.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *