ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські одинадцятикласники беруть участь у військових вишколах в Карпатах

Маркіян Рой

|

Львівські старшокласники, вихованці центрів національно-патріотичного виховання, проходять триденні військові вишколи у Карпатах. Практичні відпрацювання отриманих знань відбуваються під наглядом керівників центрів, інструкторів та волонтерів. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Зараз вишколи з предмету «Захист України» відбуваються для учнів 11-х класів. До кінця жовтня заплановано провести 11 таких виїздів, щоб у навчаннях змогли взяти участь понад тисячу хлопців та дівчат. Захід є безкоштовним для львівських школярів.

«Військові вишколи в Карпатах – це три дні з цікавою програмою, що на 95% складається з практичних завдань. Тут учні вправляються у стрільбі, керуванні БПЛА, орієнтуванні, командних іграх (зокрема лазертаг та airsoft)», – йдеться в повідомленні.

Цього навчального року таких виїздів планують провести близько 25, адже додатково весною в Карпати поїдуть учні 10-х класів.

Нагадаємо, перший центр військово-патріотичного виховання, спортивної підготовки та самозахисту у Львові запрацював на вул. Замкненій ще у травні 2023 року.

У першій половині дня тут викладатимуть предмет «Захист України» для старшокласників, а в другій половині заклад є відкритим для всіх охочих.

Загалом при школах у Львові планують відкрити 12 центрів національно-патріотичного виховання (по два у кожному районі).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *