ОСТАННІ НОВИНИ

Гімнаст Ілля Ковтун виборов срібну медаль на Олімпійських Іграх

Наталя Дуляба

|

20-річний Ілля Ковтун здобув срібну нагороду у вправах на паралельних брусах на Олімпійських іграх у Парижі. Про це повідомляє Львівський портал.

Ілля Ковтун, який досі на Олімпіаді-2024 двічі зупинявся за крок до медалі на четвертому місці, таки виборов «срібло» у вправах на паралельних брусах. Його результат – 15,5 бала.

Це є перша олімпійська медаль у кар’єрі юного гімнаста з Черкас.

Першість здобув китаєць Цзоу Цзиньюань (16,2 бала), а третє місце посів японець Ока Шінносуке (15,3 бала).

Зазначимо, що у фіналі у вправах на паралельних брусах змагався також ще один український гімнаст – 30-річний Олег Верняєв. Але через падіння він набрав 13,3 бала і посів восьме місце.

Нагадаємо, напередодні українці здобули відразу три медалі з легкої атлетики: «золото» взяла Ярослава Магучіх за стрибки у висоту, «бронзу» – Ірина Геращенко. Також бронзову медаль отримав Михайло Кохан у метанні молота.

До цього Україна на Олімпіаді у Парижі здобула ще три нагороди: золоту (жіноче командне фехтування на шаблях), срібну – Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів) та бронзову – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особистий турнір).

Таким чином у скарбничці України є вже сім олімпійських медалей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *