ОСТАННІ НОВИНИ

Ольга Харлан виграла першу медаль України на Олімпіаді-2024

Олег Дерев'янко

|

Шаблістка Ольга Харлан принесла Україні першу медаль Олімпійських ігор-2024 у Парижі – виграла «бронзовий» матч особистого турніру з фехтування на шаблях. Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Серед шаблісток у Парижі стартували три українки, дві з яких – Аліна Комащук та Олена Кравацька – вибули в першому раунді основної сітки. Далі пройшла олімпійська чемпіонка Харлан, що вперше поступилася лише у своїй четвертій сутичці турніру.

Ольга розпочала турнір із трьох впевнених перемог на шляху до півфіналу: над японкою Шіхомі Фукушимою (15:9), азербайджанкою Анною Баштою (15:6) та угоркою Анною Мартон (15:7).

Фехтувала за місце у фіналі з другим номером світового рейтингу Сарою Бальцер. В очних сутичках з господаркою Олімпіади зазнала п’ятої поразки поспіль – 7:15 на користь чинної віцечемпіонки в команді.

Суперницею Харлан у «бронзовому» фіналі стала кореянка Чой Себін, що у півфіналі поступилася іншій француженці, чинній бронзовій призерці Манон Брюне (12:15).

Як пройшов медальний фінал Ольги Харлан?

З 24 спортсменкою світового рейтингу в шаблі Харлан мінімально повела після стартових уколів, перш ніж кореянка перехопила ініціативу та завершила перший період з рахунком 8:3.

У другій половині матчу розрив у рахунку вперше сягнув шести уколів на користь Чой Себін – 5:11. Харлан вдалося зрівняти рахунок серією з шести результативних ударів поспіль – 11:11.

Харлан продовжила серію сьомим влучним уколом і повернула собі лідерство за рахунку 12:11. Чой Себін вирівняла ситуацію на доріжці, і за два уколи до перемоги між суперницями зберігався паритет – 13:13.

Два з трьох вирішальних випадів у сутичці залишилися за Харлан – українка вирвала мінімальну перемогу 15:14 та олімпійську «бронзу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *