ОСТАННІ НОВИНИ

Кохан здобув для України бронзу у метанні молота на Олімпіаді-2024

Маркіян Рой

|

Український метальник молота Михайло Кохан здобув бронзову медаль на Олімпійських іграх 2024. Про це повідомляє Чемпіон.

У перших двох спробах українець метнув молот на 78.54 та 79.39 метрів відповідно. Третя спроба для Михайла видалась невдалою – він влучив у сітку. Четвертий кидок був ще менш успішним за перший, 78.17 метрів. Останній, шостий кидок Михайло зробив на 79:24 метра.

Неймовірну перемогу, а відповідно і золото здобув канадський спортсмен Ітан Катцберг, лише за дві вдалих спроби з шести він здобув першість. Срібло отримав угорець Галаш Бенце.

  1. Ітан Катцберг (Канада) – 84.12;
  2. Галаш Бенце (Угорщина) – 79.97;
  3. Михайло Кохан (Україна) – 79.39.

Зазначимо, що для Михайла це другі Ігри. У Токіо-2020 (Олімпіада відбулася у 2021 році) він метнув молот на 80,39 метра і став четвертим у фіналі.

Це третя медаль України на Олімпіаді-2024 у легкій атлетиці. Перед цим «золото» та «бронзу» вибороли стрибунки у висоту Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко.

Як повідомляв Львівський портал, Україна на Олімпіаді у Парижі здобула: золоту (жіноче командне фехтування на шаблях),  срібну – Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки у трьох положеннях на дистанції 50 метрів) та бронзову – Ольга Харлан (фехтування на шаблях, особистий турнір).

Крім того, Ольга Харлан Ольга Харлан стала рекордсменкою України за кількістю олімпійських медалей. Загалом вона здобула 6 нагород і побила попередній національний рекорд, який належав плавчині Яні Клочковій (у неї було 5 медалей).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *