ОСТАННІ НОВИНИ

У Конгресі США підтримали законопроєкт щодо допомоги Україні

Наталя Дуляба

|

У суботу, 20 квітня, Палата представників США проголосувала за законопроєкт щодо військової допомоги Україні. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Ухвалений законопроєкт передбачає виділення майже 61 млрд доларів на військову допомогу Україні та союзникам. На схвалення американської допомоги Київ чекав пів року.

Володимир Зеленський подякував Палаті представників США й обом партіям за рішення, яке “зберігає правильний хід історії”.

“Демократія та свобода завжди матимуть значення у світі й ніколи не зазнають поразки, доки Америка допомагатиме їх захищати. Життєво важливий законопроект про допомогу США, ухвалений сьогодні Палатою представників, допоможе запобігти розповзанню війни, збереже тисячі й тисячі життів і зробить обидва наші народи сильнішими. Справедливий мир і безпека можуть бути досягнуті лише завдяки силі. Дякую, Америко”, – підкреслив президент України.

Зазначимо, що тепер законопроєкт ще повинен підтримати Сенат, після чого його має підписати президент США Джо Байден.

Як пише Європейська правда, за законопроєкт проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти висловились 112, семеро не голосували.

Антиукраїнські правки, подані деякими республіканцями до законопроєкту, як відомо, були відхилені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *