ОСТАННІ НОВИНИ

То була засідка: Буданов розповів про знищення російського Ту22М3

Наталя Дуляба

|

Перший дальній стратегічний бомбардувальник росіян Ту22М3 Україна збила на відстані 308 км, для цього влаштували засідку. Про це розповів керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв’ю BBC.

«Можу єдине сказати: літак був уражений на відстані 308 кілометрів, достатньо далеко. Плідна і довга робота дає про себе знати. Це той же прийом і ті ж засоби, які ми використовували, коли знищували в повітрі літак А-50», – розповів очільник ГУР.

За його словами, на ракетоносій, який наносив удари по цивільних українських містах, влаштували засідку. Над операцією працювало ГУР разом із Повітряними Силами.

«Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж», – зазначив Кирило Буданов.

Шеф української розвідки нагадав, що це перше збиття літака дальньої авіації у російсько-українській війні, однак наголосив: РФ ще має такі бомбардувальники.

Водночас Буданов висловив сподівання, що Одесі, яка зазнала значних руйнувань цивільної інфраструктури саме від випущених з Ту22М3 ракет Х-22, зараз стане трохи легше, оскільки росіяни будуть змушені використовувати інші способи.

Нагадаємо, зранку 19 квітня Україна вперше збила стратегічний бомбардувальник Ту22М3 росіян – носій ракет Х-22. Це сталось фактично під час того, як РФ здійснювала масований ракетний удар по українських містах.

При цьому під час ворожої атаки ППО також вперше збила крилаті протикорабельні ракети Х-22, які ще називають «вбивцею авіаносців».

Ці ракети є неточними, мають значне відхилення, тому зазвичай призводять до значних людських жертв. Саме такими Росія вдарила по багатоповерхівці у Дніпрі в січні 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *