ОСТАННІ НОВИНИ

На Вінниччині невідомі розстріляли поліцейських і втекли

Наталя Дуляба

|

У ніч на суботу, 20 квітня, у Вінницькій області невідомі відкрили вогонь по поліцейських: один загинув, а його напарник поранений. Зловмисників шукають. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України.

Відомо, що близько 02:00 ночі у Гайсинському районі правоохоронці зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору. Всередині були двоє чоловіків, вони відкрили вогонь по поліцейських.

Від отриманих поранень загинув 20-річний правоохоронець Максим Зарецький. Із 2021 року він навчався у Національній академії внутрішніх справ та півтора роки служив у секторі реагування патрульної поліції.

Напарник Максима дістав поранення. Деталей про його стан поки немає.

На території Вінницької та Одеської областей введено поліцейську операцію. Дотепер оперативники зуміли встановити осіб, ймовірно, причетних до скоєння злочину. Орієнтування розіслано до всіх регіональних підрозділів Національної поліції.

«Неважливо хто та в якому одязі. В якому стані та з якої причини. Виправдання цьому злочину немає і не може бути. Стрільців необхідно знайти та затримати. Вони мають відповісти за всією суворістю закону. Мої співчуття родині та близьким загиблого поліцейського», – наголосив глава МВС Ігор Клименко.

Згодом в Офісі генпрокурора додали, що напад на поліцейських був здійснений близько 01:40 год. поблизу села Яланець Бершадської ОТГ.

Наразі перевіряють причетність двох військових до скоєння злочину.

На місці події вилучили речові докази, тривають невідкладні слідчі дії. Кримінальне провадження відкрито за ст.348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *