ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди заявили про готовність викупити системи Patriot для України

Наталя Дуляба

|

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на саміті лідерів ЄС у Брюсселі запропонував викупити системи ППО Patriot у країн, які їх мають і не хочуть передавати Україні. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Guardian.

Прем’єр Нідерландів наголосив, що потреба в наданні Україні Patriot є нагальною.

«Ми знаємо, що багато країн мають системи Patriot, але, можливо, вони не хочуть постачати їх напряму. Ми можемо купити у них і доставити в Україну. Ми маємо гроші. Це дуже важливо», – сказав Марк Рютте.

Як повідомляв Львівський портал, керівництво України вже певний час публічно говорить про вичерпання спроможностей ППО та критичну необхідність отримання нових систем та ракет до них. Цим моментом користується Росія, завдаючи масованих комбінованих атак по енергетичній системі.

Так, президент Володимир Зеленський заявив, що росіянам вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС, бо для захисту цього об’єкта закінчились ракети до ППО. Тому він, а також глава МЗС Дмитро Кулеба неодноразово закликав західних партнерів допомогти Україні посилити протиповітряну оборону.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) вже заявив, що нестача в Україні ППО веде до повільних, але впевнених перемог Росії на фронті.

Зрештою 17 квітня стало відомо, що Німеччина почала пошуки додаткових засобів ППО для України. Для цього її керівництво зв’язалося з партнерами в НАТО та Європейському Союзі, а також із «третіми країнами».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *