ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розпочали висаджувати нові дерева

Маркіян Рой

|

У Львові триває висадка дерев. В межах акції «Подаруй місту дерево» на вулицях та у парках міста висадили близько 30 дерев. Це липи, різні види кленів, райські яблуні, бобівники. Ще понад 150 дерев висадять у Львові у найближчі два тижні. Саджанці дарують місту мешканці та громадські організації. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

В рамках акції 5-8-річні саджанці, містяни купують за власні кошти та дарують місту, пояснюють у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Відтак нові зелені насадження з’явилися у сквері Іваничука – там висадили 8 молодих кленів різних видів. Три райські яблуні прикрасили вхідну групу у парку Івана Франка. А у підніжжі Святоюрської гори, на вулиці Городоцькій, облаштували Алею пам’яті: 12 лип висадили на честь воїнів різних бригад та підрозділів, які загинули, захищаючи Україну.

Також разом з дітками Сонячної майстерні працівники управління екології посадили дерева бобівника у парку «Піскові озера».

В наступні два тижні у Львові мають висадити ще понад 150 дерев у різних районах та локаціях.

За даними управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради, розпочнуть із Залізничного району. Окрім озеленення площі Двірцевої та Левандівського парку, дерева також висадять на п’яти вулицях: Ярослава Мудрого, Бортнянського, Олени Степанівни, Міхновських та Широкій.

Окрім цього, кілька сакур висадять біля центру НЕЗЛАМНІ, магнолії та липи – біля відреставрованої криниці церкви Андрія, також по декілька дерев у парках «На Валах» та ім. Івана Франка.

Зазвичай до акції долучаються мешканці міста, а також представники бізнесу та громадських організацій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *