ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни прискорюють темпи наступальних операцій, незважаючи на збільшення втрат, – ISW

Маркіян Рой

|

За спостереженнями експертів Інституту вивчення війни (ISW), російські війська прискорюють наступальні операції на всій території фронту в Україні та при цьому «пом’якшують ймовірне збільшення втрат у живій силі й техніці». Про це повідомляє Українська правда з посиланням на ISW.

У звіті зазначають, що начальник Головного управління військової розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов повідомив, що Україна очікує активізації російських наступальних операцій наприкінці весни та на початку літа.

Аналітики також нагадують: президент України Володимир Зеленський раніше заявив, що основні російські наступальні зусилля можуть розпочатися наприкінці травня або в червні.

«Нещодавно ISW помітив, що російські війська прискорили темпи своїх наступальних операцій на всьому театрі бойових дій, зокрема, здійснивши 4 квітня механізовану атаку ротного рівня в напрямку Часів Яру, і продовжує оцінювати, що російські військові, схоже, пом’якшують ймовірне збільшення втрат у живій силі й техніці», – йдеться в повідомленні.

Зеленський і високопоставлені українські військові нещодавно попередили, що затримки з наданням допомоги у сфері безпеки змусили Україну поступитися ініціативою на полі бою Росії, і що українські військові не можуть планувати успішний контрнаступ або оборону, не знаючи, коли і яку допомогу отримає Україна.

ISW продовжує оцінювати, що затримки з наданням західної військової допомоги змушують Сили оборони приймати складні рішення щодо пріоритетності певних аспектів оборони за рахунок боротьби з ініціативою обмеження російського військового потенціалу або планування майбутніх контрнаступальних операцій, оскільки тривалі дебати в США щодо військової допомоги продовжуються.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *