ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині «замінували» три відпочинкові комплекси та авіаційно-ремонтний завод: евакуйовано понад три тисячі людей

Соломія Головіна

|

Минулої доби правоохоронцям надійшло чотири повідомлення про замінування, зокрема йде мова про санаторій «Кристал», діагностично лікувально-реабілітаційний курортний комплекс «Rixos-Prykarpatty», готельно-курортний комплекс «Карпати» у  Трускавці, а також Львівський державний авіаційно-ремонтний завод. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

 

Так, 15 липня о 09:15 год. на тел. «102» ГУ НП України у Львівській області надійшло від служби охорони звернення про те, що на електронну пошту санаторію «Кристал» надійшло повідомлення про замінування і на пошук вибухового пристрою надано 24 год. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.На місці ймовірного замінування працювали підрозділи сил ЦЗ області. Крім цього, додатково обстежено приміщення санаторію «Алмаз» за адресою: м. Трускавець. вул. Суховоля, 72, оскільки у санаторіїв «Кристал» та «Алмаз» спільна адреса електронної пошти. О 17:51 год. обстеження санаторіїв «Кристал» та «Алмаз» було завершено. З санаторіїв було евакуйовано близько 1300 осіб (1100 відпочиваючих та 200 персоналу). Вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиву інформацію.

Цього ж дня о 09:55 год. на тел. «102» ГУ НП України у Львівській області надійшло звернення від служби охорони про те, що на електронну пошту Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу надійшло повідомлення про замінування і на пошук вибухового пристрою надано 24 год.  Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. На місці ймовірного замінування працювали підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова. О 15:00 год. обстеження було завершено. З території заводу було виведено 646 осіб працівників. Вибухового пристрою не виявлено.  Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиву інформацію.

Окрім цього, о 11:55 год. на тел. «102» ГУ НП України у Львівській області надійшло звернення про те, що на електронну пошту діагностичного лікувально-реабілітаційного курортного комплексу «Rixos-Prykarpatty» надійшов лист про замінування вищевказаного комплексу і на пошук вибухового пристрою надано 24 год. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.На місці ймовірного замінування працювали підрозділи сил ЦЗ області. О 16:45 год. обстеження було завершено. З комплексу було евакуйовано близько 410 осіб (310 відвідувачів та 100 персоналу). Вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиву інформацію.

Ще одне повідомлення цього ж дня – вже о 15:35 год.: на тел. «102» ГУ НП України у Львівській області надійшло звернення від служби охорони про те, що на електронну пошту готельно-курортного комплексу «Карпати» надійшло повідомлення про замінування і на пошук вибухового пристрою надано 24 год. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. На місці ймовірного замінування працювали підрозділи сил ЦЗ області. О 20:20 год. обстеження було завершено. З комплексу було евакуйовано близько 650 осіб (300 відпочиваючих та 350 персоналу). Вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиву інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *