ОСТАННІ НОВИНИ

УПЦ МП вимагає, щоб константинопольські екзархи покинули Україну

Юлія Шпак

|

Синод Української православної церкви Московського патріархату вимагає, щоб екзархи, призначені Константинопольським Патріархом, покинули «канонічну територію» УПЦ МП. Відповідна заява була оголошена після засідання, яке відбулося сьогодні, 25 вересня, в Києво-Печерській Лаврі, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, передає УП.

 

Зазначається, що під час засідання Синоду призначення Константинопольським Патріархатом екзархів до Києва було назване “грубим втручанням” у внутрішні справи Української Православної Церкви і порушення її канонічної території.

«Відповідно, Синод УПЦ закликав Патріарха Константинопольського Варфоломія припинити втручання у внутрішні справи Української Православної Церкви та не порушувати її канонічної території», – йдеться у повідомленні.

«Екзархи Константинопольського Патріархату архієпископ Памфілійський Даниїл та єпископ Едмонтонський Іларіон мають покинути канонічну територію Української Православної Церкви», — йдеться у рішенні синоду.

В УПЦ МП наголосили, що «їхня діяльність є антиканонічною та порушує міжконфесійний мир в Україні».

Повідомляється, що єпископату УПЦ ухвалено призупинити співслужіння з ієрархами Константинопольського Патріархату.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що Вселенський патріархат призначив своїх екзархів у Києві для підготовки надання автокефалії.

Фото: УП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *