ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво шахти на Львівщині підозрюють у торгівлі людьми

Ольга Денисяка

|

Двоє працівників однієї з шахт Державного підприємства «Львіввугілля» отримували зарплату, не перебуваючи на робочих місцях. Натомість вони будували дачу своєму керівництву. Тепер керівників підприємства підозрюють у торгівлі людьми та зловживанні службовим становищем. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Поліцейські встановили, що з липня 2023 року керівники шахти дали завдання своїм підлеглим-електрослюсарям ремонтувати дачні будинки, а також побудувати дачний будинок заступнику директора шахти. Разом з тим посадові особи підприємства, за вказівкою керівників, проводили табелювання та нараховували цим працівникам заробітну платню так, ніби вони виконували свої обов’язки в шахті, працюючи в повну робочу зміну.

Наразі проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на термін до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *