ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський музей Соломії Крушельницької вдвадцяте затопили

Соломія Григор'єва

|

У Львові затопили музей імені Соломії Крушельницької. Вже провели комісійне обстеження затоплених експозиційних залів музично-меморіального музею і готують позов до мешканців, які затопили приміщення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Провели комісійне обстеження за участю всіх необхідних служб – управління охорони історичного середовища, районної адміністрації, управління культури, департаменту розвитку. На основі цього були складені акти про причину затоплення, і сьогодні до кінця дня будуть готові всі документи для подачі позову проти винуватців затоплення», – сказав заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

З його слів, уже вжиті всі необхідні дії, зокрема відімкнуто електроживлення до двох кімнат, які були підтоплені, а також встановлені зволожувачі повітря, які мають осушувати кімнату, які підтопило.

Як твердять у музеї, такі ситуації із затопленням приміщення музею трапляються періодично.

«Будинок – пам’ятка архітектури, і реставраційні роботи коштують дуже дорого.  Маємо державний фонд, який час від часу зазнає пошкодження – за час роботи музею складено понад 20 актів залиття приміщення музею мешканцями квартир. Ми запланували багато різних заходів до кінця року, але їх усі тепер будемо змушені відмінити, і нема гарантії, що це не повториться знову», – наголосила директор музично-меморіального музею ім. Соломії Крушельницької у Львові Галина Тихобаєва.

Фото: ЛМР, Андрій Москаленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *