ОСТАННІ НОВИНИ

Маленькому Давіду потрібна допомога

Андрій Котенський

|

Небайдужих закликають допомогти зібрати всього 13 тисяч гривень для матері одиначки із Ковеля (Волинська область), яка бореться за здоров’я свого 10-річного сина – Давіда Куруца. Малюк у жовтні має пройти чергову реабілітацію ДЦП на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомила сама мама хлопчика Інна Крошка.

Як розповіла жінка, її близнята Давід та Даніїл з’явилися на світ завчасно (у 6.5-місячний термін), в результаті кесаревого розтину. Хлопчики важили всього 1100гр і півтора місяці пробули у реанiмації. Лікарі фактично не давали шансів на їхнє життя, але вони обоє вижили. Даніїл почав нормально розвиватися і міцнішати, проте його братик Давід уже 10 років бореться за своє життя. Сьогодні він потребує продовження реабілітації на Львівщині проте у його мами не вистачає на це коштів…

«Давiд – важко пристосовувався до життя: легенi погано працювали, часто переставав дихати, був дуже слабенький і постiйно пiд наглядом. Немовлям йому поставили діагноз – ДЦП, спастичний тетраперез із затримкою статекінетичного розвитку… Тато хлопчиків покинув нас, сказавши, що такі діти йому непотрiбнi…», – розповідає мама хлопчиків Iнна Крошка.

Надія на те, щоб поставити на ноги сина з’явилася у Інни коли малюкові було 3.5 років. Після реабілітації у Трускавці дитина пішла на поправку. Проте аби продовжити реабілітацію Давіда у його мами на сьогодні немає коштів…

«Дієва реабілітація для Давіда знайшлася у Мiжнародній клiнiці відновного лiкування iм. Козявкiна, що у Трускавцi. Перший раз туди потрапили, коли йому було 3,5 рочкiв i побачили, що дане лiкування йому дiйсно допомагає. Він став мiцнiшати, почали вiдновлюватися втраченi рефлекси… Пiсля реабілітації у клiнiцi, синок досяг великих результатiв: він може перевертатися, повзати, сидіти, вставати біля опори, ходити з пiдтримкою за ручки та долати невелику вiдстань тримаючись за одну ручку»,  – розповідає мама хлопчика.

Зараз дитина навчається за індивідуальною програмою: знає всi літери, цифри, кольори… Давіда також відвідує логопед, для розробки мовленнєвого апарату. Лікарі дають хороші прогнози і кажуть, що він зможе самостійно ходити, але для цього потрібно й надалi проходити курси реабілітації.

«Щоб не втратити позитивної динаміки одужання Давід має проходити реабілітацію у клініці три рази на рік. Курс одного лікування 10 000 грн + 3000 грн необхідно на проживання. Черговий курс реабілітації стартує у жовтнi 2017 року, але таких коштів у нашої родини більше немає. Вимушена звернутися по допомогу до всіх небайдужих, аби допомогли сину самостійно стати на ноги», – закликає мама хлопчика.

Допомогти родині Крошок можна, переказавши кошти на карту Приватбанку: 5168 7551 0703 3363 (Крошка Iнна Володимирiвна). Тел.: (096) 850-64-82.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *