ОСТАННІ НОВИНИ

РФ готується до нового наступу у травні-червні, – Зеленський

|

Президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю CBS News, що російські окупанти можуть готуватися до нового наступу, який очікується десь наприкінці травня або в червні. При цьому він не уточнив, про який із напрямків йдеться, повідомляє Українська правда.

CBS News в описі інтерв’ю із посиланням на слова президента України зазначає, що «українські військові наразі не готові захищатися від іншого великого російського наступу, який очікується в найближчі місяці». Водночас, сам Зеленський на відео не каже, що українська армія не готова протистояти новому наступу росіян.

«Сьогодні ситуацію на сході стабілізовано, наскільки це можливо. Дивлячись на факт дефіциту відповідної зброї, амуніції, дивлячись на те, що ми починаємо готувати бригади до відповідних важливих для нас дій, ми стабілізували ситуацію. Вона краща за ту, яка була 2-3 місяці назад. Ми всією інформацією ділимося із нашими партнерами і говоримо, що Росія буде готувати контрнаступальні дії. Це може бути кінець травня чи червень місяць… Нам треба зараз допомога, щоб готувати відповідні бригади, яким прийдеться воювати за нашу землю особливо в момент контрнаступальних дій, які Росія хоче почати», – повідомив Володимир Зеленський.

За його словами, вся ця територія перебуває у стані бойової готовності у відповідь на значне нарощування російських військ по той бік кордону та напади на прилеглі села: «Зазвичай, коли вони атакують артилерією і знищують села, після цього вони завжди намагаються їх окупувати. Ми не знаємо, що буде завтра. Тому ми повинні готуватися», – додав Президент України.

Він сказав, що найбільше Україні потрібні американські системи протиракетної оборони Patriot і більше артилерії: «Десятки мільярдів залишаються в США… Давайте будемо чесними, гроші, які виділяються Конгресом, адміністрацією, в більшості випадків, 80% цих грошей – ну, принаймні, більше 75% – залишаються в США. Ці боєприпаси приходять до нас, але виробництво відбувається там, і гроші залишаються в США, і податки залишаються в США».

У Зеленського також запитали, чи програє Україна без допомоги США.

Пряма мова: “Це правда. Ми програємо. Не за один день. Звичайно, ми втратимо якісь наші території… Для нас це буде великим викликом, як потім все це повертати. Для нас це великі жертви. Повертати території – це втрачати людей. Люди, якщо чесно, важливіші, але ми знаємо, що Путін хоче повністю нас зруйнувати. Всі його меседжі говорять про те, що він же не визнає Україну, українців; не визнає, що ми існуємо. Для нього ми сателіт Російської Федерації. Зараз ми. Потім Казахстан, потім країни Балтії, потім Польща. Потім Німеччина, мінімум половина Німеччини. Він повернеться, він не пробачить їм ті 80-ті, а потім 90-ті роки. Не треба змінювати його думку. Треба змінювати його. Замінювати його”.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *