ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові рахували безпритульних собак за міжнародною методикою

|

За рік у Львові виявили 412 безпритульних собак. Серед них 40%  – це собаки з кліпсою, тобто тварини, що були відловлені ЛКП «Лев». Такі дані озвучила сьогодні, 8 серпня, під час брифінгу директор ЛКП «Лев» Оксана Кошак, передає кореспондент Львівського порталу.

У межах цього підрахунку волонтери працювали у секторах по всьому місту та вносили інформацію до бази даних у режимі онлайн. Завдяки спеціальному мобільному додатку , вони фотографували собак та вносили їх опис до бази даних. Окрім цього, ця програма автоматично відзначала GPS-локацію тварин.

За словами Оксани Кошак ,з 3 по 5 серпня працівники ЛКП «Лев», представники Animal-ID.info та волонтери три ранки поспіль у Львові проводили підрахунок за спеціальною міжнародною програмою.

«Ціллю нашого підприємства є те, щоб у Львові не було безпритульних тварин і для нас дуже важливою є організація підрахунку безпритульних тварин. Ми реалізовуємо таку ціль шляхом стерилізації собак-безхатьків та прилаштування їх у нові родини. Варто зазначити, що за два роки нам вдалося на третину скоротити чисельність безпритульних тварин у нашому місті, що може не тішити.  Також хотілось би додати, що за рік часу ми прилаштували 520 тварин-безхатьків. Відсоток стерилізованих тварин також збільшився. Бачимо позитивний ефект і від нашої роботи в плані реєстрації. Адже тепер ми знаємо хто є власник, якщо тварина загубилася. В майбутньому ми сподіваємося, що нам вдасться започаткувати програму, де будемо доносити доцільність стерилізації господарських тварин», – сказала вона.

Також Оксана Кошак зазначила, що наступним важливим завданням для міста має стати робота у напрямку ідентифікації домашніх тварин.

Як розповів зоозахисник Дмитро Самодуров, процес підрахунку безпритульних тварин є надзвичайно важливим для Львова.

«Я радий, що можу щось зробити хороше для тваринок і закликаю волонтерів бути активнішими. Коли є бажання, тоді все виходить і я вважаю, що результат, який ми маємо на сьогодні є хорошим. У підрахунку собак нам допомогла програма, яка розроблена представники Animal-ID.info. Суть її полягає в тому, що вона запам’ятовує координати тварин в момент, коли її фотографують і вносить її у спільну базу даних. Досить важливим є те, що підрахунок ведеться в один час в різних районах міста», – розповів він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *