ОСТАННІ НОВИНИ

138 тисяч львівських родин – без субсидій. У львівській мерії не знають, коли їх повернуть мешканцям

|

У Львові досі не проведено автоматичного перерахунку субсидій для 137 813 одержувачів. Про це сьогодні, 9 січня, повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, передає Львівський портал.

Вона нагадала, що у квітні цього року Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови щодо порядку надання населенню субсидій. Відтак, за її словами, тепер для  автоматичного перерахунку необхідна інформація про доходи з Державної фіскальної служби за період з 1 квітня 2016 по 31 березня 2017 року.

Але, як зауважила Наталія Демкович, Державна фіскальна служба не надала у травні потрібну інформацію про доходи громадян, у зв’язку з цим не відбулося автоматичного перерахунку субсидій.

«У травні відділи соцзахисту постійно подавали запити до Державної фіскальної служби, але надходили некоректні дані. Тобто, інформації за перший квартал у травні взагалі не було надано. Лише 6 червня почали надходити перші відповіді, але знову ж таки не всі вони є коректні. У Фіскальні службі пояснили, що у них є встановлені періоди подання звітності: кінцевий – до 1 липня. Тому, вони з об’єктивних причин не можуть нам надати таку інформацію, а ми, відпвоідно, не можемо провести автоматичний перерахунок субсидій», – розповіла Наталія Демкович.

Водночас вона наголосила, як тільки відділи соціального захисту отримають усі ці дані, субсидія буде призначена 1 травня і відображена у квитанціях у наступних періодах.

«Щодо оплати тих квитанцій, які зараз надійдуть, на мою думку, мешканці Львова, які отримували субсидії, мали би за можливості повністю оплатити розмір цієї суми, яку їм виставлять для відшкодування, а якщо такої змоги нема, – то бодай ту частину, яку їм виставляли в квітні. У будь-якому випадку згодом все це буде враховано у квитанціях на наступний період», – сказала Наталія Демкович

На питання про те, коли це питання може вирішитися, вона відповіла:

«Зараз ми отримуємо відповіді з Державної фіскальної служби і, як я уже казала, у багатьох випадках вони є некоректними. Окрім того, ми мали б ще отримати інформацію з Пенсійного фонду про доходи військовослужбовців, цієї інформації також нема.  Я не можу сказати, коли ми будемо мати ці дані».

Водночас, вона наголосила, що така ситуація нині по всій Україні.

Як повідомляв Львівський портал, мешканцям міста Лева, які отримували субсидії, не провели автоматичне перахування субсидій, яке мало відбутися з 1 травня.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *