ОСТАННІ НОВИНИ

Надія Савченко: «Під час обміну полоненими російських військових видають за місцевих сепаратистів…»

|

Народний депутат України, яка нещодавно засвітилася у переговорах із представниками терористичних формувань із ОРДЛО, про можливий обмін полонених по-новому та маскування російських військових під місцевих сепаратистів, аби не віддавати українських політв’язнів з Росії:

100

«Не треба вигадувати нічого нового. Класичний метод обміну в три етапи добре показав себе в багатьох країнах світу під час війн. Етап перший: здійснюється обмін по списках, які підтверджує кожна сторона зі свого боку утримуваних полонених. Етап другий: з тих, хто залишився в списках, розшукуються по прихованих в’язницях і підвалах, одною й іншою стороною, всі полонені що залишилися живі. Етап третій: всіх, кого знайти не вдалося визнаються мертвими або безвісті зниклими. Після чого починається робота по розшукуванню захоронень, ексгумації, ідентифікації й і перепохованню загиблих. І цей найважчий момент влади повинні будуть пояснити рідним тих, кого вони посилали на смерть…

Водночас, коли ми уважно подивимося на списки то побачимо, що очільники “ДНР” і “ЛНР” в списках своїх людей подали дуже багато росіян: 47 росіян в списках від “ДНР” (і 4 росіянина в списках від “ЛНР”. Для чого так зробили? Та щоб приховати присутність російських військ на території України видавши їх за сепаратистів і щоб виміняти їх, під шумок, не віддавши українських політв’язнів з Росії та окупованого, Росією, Криму! Чи могли не помітити це офіційні перемовники від Києва та українські спецслужби? Може й могли? Тому я й пропоную замінити втомлених, за три роки безплідної роботи, мінських перемовників на свіжих, більш професійних, які дадуть результат…

Якщо ми віримо що наші служби нас чесно боронять, то тоді питання: а як взагалі три роки відбуваються ті обміни?! В сліпу! Чи очі закривають тільки українському народові, а за закритими дверима йдуть свої домовленості?

Тільки разом борючись за кожного ми зможемо перемогти! Люди повинні повертатися з полону живими! Війну час закінчувати! Україна понад усе! Слава Україні!», – повідомила Надія Савченко у своєму Фейсбуці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *