ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати звернуться до Гройсмана щодо сміттєпресувальної лінії на «Сільмаші»

|

Депутати Львівської міської ради звертатимуться до правоохоронців та урядовців щодо діяльності ЛКП «Львівспецкомунтранс»  на території колишнього заводу «Сільмаш» на Шевченка, 327г. Таке рішення прийняли міські обранці на виїзній комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

presuvannya

За словами депутата Ігоря Телішевського, обранці звертатимуться до прокуратури та інших правоохоронців, аби з’ясувати, на яких підставах «Львівспецкомунтранс» зводить пресувальну лінію на території екс-заводу.

«Ми будемо звертатися у всі правоохоронні органи щодо забруднення території, її захоплення, щодо нецільового використання коштів «Львівспецкомунтрансом», оскільки ми розуміємо, що це все не благодійники робили», – зазначив він.

Окрім того, депутати вирішили також звернутися до  Держземагентства, управління комунального майна міської ради, щоб перевірити, хто є власником цих приміщень.

Водночас депутат Тарас Гупало зазначив, що пресувальну лінію встановили не львів’яни (мається на увазі підприємство «Грінера», в якого орендує машини «Львівспецкомунтранс – ред.).

«Там ведуть дороги до Сергія Льовочкіна…Обов’язково треба ініціювали ухвалу про заборону розташування будь-яких таких пунктів  на території Львова у зв’язку з Законом «Про відходи» та іншим земельним законодавством. Також треба звернутися у Кабмін, до Володимира Гройсмана, щоб вони дали чітку і зрозумілу відповідь: чи погодили вони «Львівспецкомунтрансу» кредит від ЄІБ на 40 мільйонів чи ні?»,- уточнив він.

Окрім того ,член комісії зазначив, що екологічна інспекція не володіє інформацією про діяльність «Львівспецкомунтрансу» на території колишнього «Сільмашу».

До наступного засідання сесії міської ради Львова, 22 грудня, міські обранці готують ухвалу, якою заборонять сміттєпресувально-сортувальну діяльність у межах міста до з’ясування всіх обставин.

Також члени комісії заявили, що піднімуть питання про професійну непридатність директора ЛКП «Львівспецкомунтрансу» Тараса Стефанишина.

Раніше Львівський портал писав, що Львові на території колишнього заводу «Сільмаш» встановлюють обладнання для пресування сміття італійської фірми Macpresse, загальною вартістю близько мільйона євро. Це обладнання ЛКП «Львівспецкомунтранс» взяло на три місяці в оренду у компанії «Грінера Україна» за символічну ціну – 10 грн в місяць.

Як повідомляв Львівський портал, 16 грудня на територію ЛКП «Львіспецкомунтранс», що на вулиці на вул. Шевченка, 327г, завезли техніку. Мешканці і активісти, які зібралися на пікет біля підприємства, переконані, що обладнання призначене для пресування сміття і зведення тут сміттєсортувальної лінії.

Нагадаємо, мешканці Левандівки, вулиці Шевченка, Рясне та Білогорщі збираються у четвер, 1 грудня, пікетувати міську раду Львова.

Нагадаємо, під час засідання сесії міської ради Львова 10 листопада 2016 року на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Тоді депутати це питання перенесли.

Згодом у Львові відбулись громадські слухання з цього приводу і мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих конструкцій поряд із їхніми помешканнями.

У порядку денному на 1 грудня з’явилось питання про виділення тепер вже меншої ділянки «Львівспецкомунтранс».

У мерії пояснили, що гектар землі потрібен «Львівспецкомунтрансу» для «виробничих потреб».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *