ОСТАННІ НОВИНИ

«Євробачення-2017» можуть перенести в Росію, - ЗМІ

|

За даними німецьких ЗМІ, представниками оргкомітету “Євробачення” ведуться переговори про перенесення конкурсу “Євробачення-2017” з України в Росію. Про це повідомляє німецький таблоїд Bild, передають Українські новини.

євробачення

За словами видання, це ще не означає однозначне перенесення заходу в іншу країну, однак рішення про початок пошуку нового місця проведення конкурсу було прийняте у зв’язку з тим, що Київ не надав адміністрації музичного конкурсу фінансових гарантій.

Як вважають експерти, захід вимагає витрат у розмірі €25 мільйонів – така сума на даний момент є непідйомною для українського бюджету, пише Bild.

Видатки на конкурс в останні роки варіюються від 17 мільйонів євро до 25 мільйонів євро, пише Bild. При цьому оргкомітет покриває лише суму в розмірі від 10 мільйонів євро до 14 мільйонів євро, решту суми має покрити приймаюча сторона.

Мер Києва Віталій Кличко виділив на проведення Євробачення-2017 9 мільйонів євро, проте цієї суми недостатньо. Крім того, ухвалений раніше Верховною Радою закон про направлення додаткових фінансових ресурсів на проведення пісенного конкурсу, за інформацією видання, не зумів переконати організаторів конкурсу. Однак українська влада наполягає на тому, що джерела фінансування вже знайдені і будуть незабаром представлені керівництва Європейського мовного союзу, який здійснює нагляд за проведенням конкурсу в країнах-переможниць.

“Перенесення Євробачення в іншу країну став би для нас катастрофою”, – повідомила депутат Верховної Ради Ганна Гопко в інтерв’ю німецькому виданню.

В той же час Bild пише, що українські законодавці розглядають Євробачення як “прекрасний шанс” для української економіки.

Раніше повідомлялось, що Україна може втратити Євробачення через затримку із організацією. НТКУ спростувала цю інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *