ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на будинку, де було консульство Данії, встановили пам`ятну табличку

|

У Львові відкрили інформаційну таблицю на будинку, де у 1918-24 роках було Почесне Консульство Королівства Данії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

dsc8113-3f09c8fdb52db75ee22231f2244ca1ea

Сьогодні, 6 жовтня, міський голова Львова Андрій Садовий разом із Надзвичайним та Повноваженим Послом Королівства Данії в Україні Крістіаном Донсом Крістенсеном на будівлі, що на вул. Коперника, 3, відкрили інформаційну таблицю.

«Як Послові Королівства Данії, мені приємно бути тут, щоб відкрити урочисто табличку на пошану того, що тут знаходилось почесне Консульство Королівства Данії задовго до початку Другої світової війни. Усім людям, і мені зокрема, важливо знати, що ми долучаємось і є частиною чогось більшого, ніж те, що навколо нас. Добре знати, що у нас є спільне минуле, теперішнє та майбутнє», – заявив Крістіан Донс Крістенсен.

Нагадаємо, протягом 1918 – 1924 років на вул. Коперника, 3 було розташоване Почесне Консульство Королівства Данія.

Будинок №3 у стилі модернізму збудовано у 1908–1910 роках на місці старої кам’яниці Я. Марішлера. Замовником виступала компанія Assicurazioni Generali Trieste. Архітектор Альфред Захаревич. Фасад оздоблено маскаронами та увінчано чотирма скульптурами роботи Зигмунта Курчинського. Між другим і третім поверхами, над входом – горельєф «Піклування», виконаний Тадеушем Блотницьким. Вітражі сходової клітки виготовлені за картонами Захаревича на фабриці С. Г. Желенського. На першому поверсі у 1911–1914 роках діяло кабаре «Вулик» (пол. Ul). За радянських часів у будинку містився фінансовий технікум, сьогодні там знаходиться факультет управління фінансами та бізнесу Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Фото: Львівська міська рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *