ОСТАННІ НОВИНИ

Львову 768 років. День міста присвятять захисникам України

Андрій Котенський

|

Цьогоріч Львову виповнюється 768 років. З цієї нагоди в місті проведуть кілька заходів, присвячені захисникам України. Відзначення Дня міста заплановане на ці вихідні, 27-28 квітня. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Львів відзначатиме День міста не в травні, як це було раніше, а у квітні.

«День міста Львова завжди був пов’язаний з Днем святого Юрія – покровителя нашого міста. І всі святкування відбувалися в найближчі вихідні після цього дня. Зважаючи на те, що за новим календарем, на який перейшла і Православна церква України і Українська греко-католицька церква, день св. Юрія, покровителя нашого міста, буде відзначатися 23 квітня, а відтак ми відзначатимемо День міста цими вихідними. Окрім того, на початку травня, коли ми звично мали День міста, цьогоріч буде Великдень, а для львів’ян це теж велике свято, то цього року день народження Львова ми відзначатимемо 27-28 квітня», – розповіла заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

Через війну Львів відмовився від гучних святкувань, а День міста буде присвячено захисникам України.

«Як і минулого року, День міста ми не будемо грандіозно відзначати. Весь лейтмотив відзначення буде присвячений нашим воїнам, захисникам. До традицій обрання почесних громадян Львова чи урочистої ходи центром міста, ми повернемося після нашої перемоги. В час війни ми дякуємо наших військовим за захист і за те, що завдяки їм наше місто має змогу відзначали 768 річницю», – повідомила Ірина Кулинич.

Тож у п’ятницю, 26 квітня, родинам захисників, які з 2014 року обороняли незалежність України, вручатимуть відзнаки «Почесний знак Святого Юрія» (посмертно).

У суботу на площі Ринок відбудеться урочиста церемонія винесення прапорів військових та оборонних структур України. В такий спосіб, як і минулоріч, в місті вкотре нагадають про подвиги українських бойових підрозділів.

У неділю також на площі Ринок відбудеться концерт військового оркестру Академії сухопутних військ. Також у цей день на території шкіл Львівської громади учні разом із батьками і вчителями проводитимуть благодійні ярмарки, кошти з яких також скерують на допомогу військовим.

Водночас на вихідних у Львові також заплановано чимало подій в межах програми «Львів – місто весни»: Фермерський ярмарок і Lviv Craft Fest, музичні перформанси і поетичні вечори, майстерки з малювання квіткових картин і оздоблення вербової гілки. Більше про це – за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *