ОСТАННІ НОВИНИ

РНБО розробить Українську доктрину. Деталі

Наталя Дуляба

|

Рада національної безпеки й оборони розробить Українську доктрину – документ, який визначає повоєнні плани держави. Про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна розповів секретар РНБО Олександр Литвиненко.

За його словами Українська доктрина, тобто планування майбутнього після війни, дозволяє забезпечити «зв’язок людей між собою, створити спільне бачення».

Водночас Литвиненко додав, що для розробки такої візії потрібно запустити «модерований діалог» у суспільстві. І саме глава держави має сприяти формуванню суспільного консенсусу.

РНБО зі свого боку – інструмент для для підготовки стратегічних рішень у сфері національної безпеки.

«На базі Національного інституту стратегічних досліджень хочемо розгорнути національну дискусію. Інститут має сприяти цьому процесу», – додав Олександр Литвиненко.

Додамо, що ще 28 червня 2023 року, на День Конституції, президент Володимир Зеленський запропонував розробити Українську доктрину та запросив до національного обговорення її складових.

За його словами, орієнтирами цієї доктрини є філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості й трансформація через 10 років (нова зовнішня політика, економіка, відносини між державою і суспільством, розвиток територій, освіта та наука, культура, рівень безпеки та свободи в Україні).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *