ОСТАННІ НОВИНИ

Медичні проблеми області вирішать за кошти малозабезпечених громадян

|

Депутати обласної ради перерозподілили кошти – депутатську допомогу малозабезпеченим сім’ям, на медицину та на допомогу бійцям АТО. За відповідне рішення проголосувало 50 обласних обранців, передає кореспондент Львівського порталу.

lor

Згідно із рішенням, 4,5 мільйонів гривень з загального фонду обласного бюджету, передбаченні для одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам області, перенаправляють на медицину та допомогу добровольцям АТО. Один мільйон гривень депутати залишили на малозабезпечені сім’ї.

Зокрема, 3 млн грн пропонують скерувати на потреби медицини, 1,5 млн грн – передбачити для добровольців.

Кошти, виділені на медицину, розподілятимуть наступним чином:

1 млн- Львівській обласній клінічній лікарні

1 млн – ОХМАДИТу

500 тис. – Львівській міській станції швидкої медичної допомоги

500 тис. – Львівському обласному центру екстреної медичної допомогита медицини катастроф

Під час обговорення цього рішення було внесено декілька пропозицій. Наприклад, депутати пропонували виділити 1 мільйон гривень з цих коштів на проведення інтернету в сільських школах. Втім ця пропозиція не набрала достатню підтримку.

Окрім того, депутат Михайло Низкогуз зачитав звернення добровольців підрозділу “Карпатська Січ”, які закликали депутатів не перерозподіляти ці кошти на їх потреби.

“Ці 5,5 мільйонів- це близько 20 тисяч людей.  Це сім’ї і це є дуже важливо. Це люди, які дивляться вниз, а ви хочете, щоб вони стали на коліна”, – прокоментував рішення депутат Ярослав Качмарик.

Нагадаємо, ці 5, 5 мільйонів гривень на малозабезпечених громадян виділила обласна рада на минулому пленарному засіданні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *