ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові покажуть документальні фільми, що мають рецепт демократії для нової України

|

У Львові 6 вересня презентують серію 3-ох документальних фільмів Ucrazyans – свіжий рецепт демократії для нової України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

кіно

Відчуйте себе членом конкурсної комісії з відбору голови антикорупційної прокуратури, дізнайтесь про те, як протидіяли фальсифікаціям на виборах у Донбасі, долучіться до роботи координаційного центру реформ та поміркуйте разом про зрушення – результати Революції Гідності. 6 вересня о 19.00 год у Кіноклубі Docudays UA Львівського палацу мистецтв відбудеться презентація та обговорення фільмів альманаху Ucrazyans.

Ucrazyans («Неймовірні українці») – серія документальних фільмів про сміливих людей, котрі відмовляються підкорятися існуючій реальності і об’єднуються, аби створювати нові правила життя для нашої країни. Покази фільмів про громадських активістів відбудуться у 10 містах України. Ознайомитись з розкладом показів можна на Facebook-сторінці проекту Ucrazyans.

ПРОГРАМА

ПротиДія (режисер — Сергій Андрушко, 25 хв.)

Трейлер

За даними громадських опитувань, корупція залишається однією з найнагальніших проблем українського суспільства. Великі сподівання на новостворені державні органи, покликані боротися з корупцією на найвищих рівнях. У фільмі Сергія Андрушко «Протидія» на наших очах розгортається історія боротьби за чесні антикорупційні органи. Разом з головним персонажем фільму — Головою Центру протидії корупції Віталієм Шабуніним — ми беремо участь у конкурсних інтерв’ю та засіданнях комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Сильні громади Донеччини (режисер — Дмитро Коновалов, 18 хв)

Трейлер

За результатами виборів 2015 року, у більшості підконтрольних Україні міст Донецької області до влади знову прийшли колишні представники Партії Регіонів. Нові депутати, які пройшли у міські ради, не володіють достатніми знаннями, щоб успішно протистояти старим корупційним схемам. Головні герої фільму – Валентин Краснопьоров та Олександр Дмітрієв, активісти громадського руху «Сильні громади Донеччини» — навчають громадських активістів Донеччини контролювати місцеву владу, а нових депутатів – співпрацювати з активістами та боротися з корупцією.

Об’єднані реформами (режисер — Дмитро Тяжлов, 26 хв)

Трейлер

Яка з реформ є першочерговою на шляху розвитку нашої країни? Яким чином громадські організації можуть співпрацювати з державними органами заради реформ? Як законодавчо описати баланс відповідальності та незалежності суддів? Михайло Жернаков — головний експерт Реанімаційного Пакету Реформ з судової реформи, герой фільму Дмитра Тяжлова «Об’єднані реформами» — разом з колегами шукає відповіді на ці питання, а ми спостерігаємо за життям експерта та його команди, що випрацьовують спільну позицію, аби впливати на процес змін в країні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *