ОСТАННІ НОВИНИ

Евген Чолій: «Україна має посісти заслужене місце серед демократичних, незалежних та успішних європейських держав»

|

Президент Світового Конгресу Українців, доктор Honoris Causa Національного університету «Львівська політехніка» Евген Чолій про підтримку України світовою діаспорою:

DSC_2651

«Вчора я пережив зворушливий момент – урочисту церемонію з нагоди присвоєння мені почесного здавання доктора Honoris Causa Національного університету «Львівська політехніка». Я хочу висловити свою щиру подяку за домінування мене на отримання цього звання.

Пріоритетом для української діаспори, що вважає себе невід’ємною частиною українського народу, буде і залишається незалежна, суверенна Україна. Сьогодні, коли Україна мужньо протестує російській збройній агресії, дії світової української діаспори спрямовані на підтримку України та українського народу.

Зараз я маю добру нагоду висловити велику пошану українському народу в Україні за його великий героїзм, відданість ідеалам української державності та незламність духу, який ви сьогодні демонструєте всьому світу в нерівній боротьбі з російським агресором.

Від російської зброї продовжують гинути найкращі сини і дочки українського народу. Гібридна війна далі нищить долі десятків тисяч українців. І я, як Президент Світового Конгресу Українців, від імені всієї української діаспори хочу запевнити вас, що ваш теперішній великий біль є нашим спільним болем. Запевняю, що ваші виклики – це і наші виклики, і тому українська діаспора на чолі зі Світовим Конгресом Українців буде й далі активно допомагати Україні, щоб вона могла посісти заслужене місце серед демократичних, незалежних та успішних європейських держав».

Фото: Григор’єва Соломія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *